Massage används ofta vid t.ex. muskelspänningar, träningsvärk, muskelknutor och som allmänt avslappnande och uppmjukande behandling.

Regelbunden massage är effektiv mot ryggvärk, nack- och axelbesvär och kan ofta vara nyckeln till att behandla huvudvärk, besvär med musarm, golfarmbåge och tennisarmbåge samt ischias. Även om man inte känner besvär just nu så är massage förebyggande och bidrar till ett allmänt välmående. Här är några fördelar med massage:

 • Mjukar upp och gör spända och ömma muskler elastiska
 • Ökar blodflödet samt syre- och näringstillförseln i muskler
 • Ökar lymfcirkulationen och stärker immunförsvaret
 • Sänker blodtrycket
 • Ökar prestations- och återhämtningsförmågan
 • Ger en ökad kroppskännedom

VÄLJ DEN TYP AV MASSAGE SOM PASSAR DIG BÄST!

Klassisk Massage

Massage på delar av kroppen eller helkroppsmassage väljer du själv. Allt ifrån en djupgående massage med fokus på dina eventuella problemområden till en mjukare avslappningsmassage erbjuds i den klassiska massagen beroende på individuella behov och egen önskemål. Även inslag av triggerpunktsbehandling och stretching erbjuds. Denna behandling går även att få som sittande massage ifall du har svårigheter att ligga ner. 

Behandlande Massage

Behandlingen koncentreras på ett specifikt område som tex spänd rygg, nacke och axlar eller ländrygg. Under behandlingen utförs töj- och rörlighetstester. Därefter utförs triggerpunktsbehandling, töjningar och massage.

Käkledsmassage/behandling

Käkleden är en av kroppens viktigaste leder, kanske den viktigaste. Spänningar i käkens muskulatur kan leda till problem med att tugga och gapa, att man gnisslar tänder och får värk i käken och huvudet samt nacke och axlar. Vid en käkledsbehandling behandlas musklerna runt käkleden. I behandlingen ingår även massage och töjning av muskler i nacke och axlar. Även en avslappnande ansiktsmassage ingår.

Taktil Massage

En mjuk massagebehandling där stillhet, trygghet och lugn är en viktig del. Denna massage består av strykningar i ett jämnt och lugnt tryck enligt ett bestämt och harmoniskt mönster. Taktil massage är effektiv mot t ex sömnproblem, stress, oro, smärta m.m. Behandlingen gör även nytta hos den som är utmattad och nedstämd.

Under behandlingen är du omstoppad med varma filtar, endast den kroppsdel som behandlas är bar. Om du är beröringskänslig kan strykningarna även ske utanpå kläderna och därmed utan olja.

 

.

ÅSA ELGQVIST LUNDGREN

Bra Livsutveckling AB

Tel: 070-634 57 06
Skicka mail

Medicinsk Massageterapeut
Käkledsterapeut
Lymfmassör
Taktil Massage

Utbildning

  • Friskvårdsmassör, 2016
  • Massageterapeut, 2017
  • Käkledsterapeut/massör, 2018
  • Medicinsk Massageterapeut, 2021
  • Lymfmassör, 2023
   

boka tid i april... ... maj och framåt!

Ändrade arbetstider

Från den 1 maj arbetar jag tre dagar i veckan och från den 1 juli ca en dag i veckan. Anledningen är att jag och min man tagit beslutet att gå i pension under 2024. Min nedtrappning av bokningsbara tider är en del av detta.

Du har rätt att ställa krav

När du går till en massör väljer du att ge denne ett stort förtroende – nämligen att beröra dig. I den situationen är det för en seriös massör alltid klienten som ”äger” behandlingen och som avgör vad som ska göras.

Läs gärna mer på…

 kroppsterapeuterna.se
 massorerna.se
 bralivsutveckling.se