Manuell medicin

Osteopati bygger på att kroppen är en enhet där alla delar hänger ihop och är beroende av varandra. Osteopaten använder sina händer för att skapa en balans i kroppen. Detta ger möjlighet för kroppen att skapa självläkning. Den manuella medicinens uppgift är att rätta till kroppens obalanser och skapa det bästa möjliga utgångsläget för hälsa och välmående. När kroppen är i balans finns nämligen den optimala utgångspunkten för god hälsa.

Vad gör en Osteopat

Det viktigaste, som osteopat, är att hitta orsaken till vad som hindrar kroppen från att läka sig själv. Kroppen är en komplex organism där obalanser bör behandlas för att kunna uppnå och bibehålla optimal hälsa. Varje människa är unik och har sin egen kroppshållning, skadehistorik och förutsättningar och alla påverkar de den specifika kroppsstrukturen. Därför utgår en osteopat alltid ifrån varje enskild patients förutsättningar när han tittar på sambandet mellan kroppens uppbyggnad och hur den faktiskt fungerar.

Osteopaten använder alltid sina händer för att undersöka om det finns obalanser i kroppen som bör åtgärdas. I de fall där obalans identifieras används olika tekniker och metoder för att återställa kroppens balans. En osteopat behandlar och lindrar en mängd olika åkommor. Några exempel på behandlingsbara symptom är: rygg- och nackbesvär, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andnings- och matsmältningsbesvär, premenstruella smärtor, sträckningar, muskel- och ledvärk, tennisarmbåge, förslitningsskador och stress.

Grundprinciper

  • Kroppen är en helhet
  • Kroppen har en självläkande förmåga
  • Kroppens struktur och funktion är sammanlänkade

NICLAES JOHANSSON

Kungsbacka Hälsocenter AB

Tel: 0708-774 733
Skicka mail

Osteopat D.O.
Idrottsmassör
Laserterapi
Perfect Step Fotinlägg

Utbildning

    -Idrottsmassör / Naturmedicinskt Hälsocenter GBG, -85 -Osteopat / Skandinaviska Osteopatskolan, GBG 1992-1996 -Basmedicin, 80 p. / Uppsala Biomed. Center 1992-1995 -Sedan -96 genomgår jag årligen Postgraduate kurser
     

boka tid

Så här går en behandling till

Som ny patient får du avlägga en fullständig sjukdomsberättelse hos din osteopat. Detta för att få en så rättvisande sjukdomshistorik som möjligt. I vissa fall kan till exempel händelser som inträffat längre tillbaka i tiden, som du själv kanske inte relaterar till dina besvär, vara relevanta för att hitta lösningen i din rörelseapparat.

När anamnesen, sjukdomshistoriken, är genomförd fortsätter osteopaten med en fysisk undersökning som innefattar medicinska, neurologiska, mekaniska och ortopediska tester. När alla uppgifter är insamlade och alla tester utförda, ställer din osteopat en diagnos och bedömer vilken behandling som är lämpligast för just dig.

Läs gärna mer på: